TIRAs ANDRE KULL FØDT  2/3-05

7 VALPER 

Dagbok fra valpekassa

Valpetest 7 uker

Gjetertreff når valpene var 9 mnd.

NSBCH Klettåsens Tira og Sander Hndenes Tweed ISDS251556

                Tunevannets Olli                  

Reg. nr: 04747/05

Eier:

 Ingar Oliversen og Monica Tegler

 

Øyenlyst UA (7 uker)
HD fri A, AA fri
GK Vallhund /GK Gjeterhundprøve (85p, 14 mnd)
Nr2 Nordisk Spor 2010, Nr 3 NM Spor 2010.
Mentaltestet med 1 på skudd (Link til MH-test)
Deltatt NM rundering, 3 Cert
Godkjent  Militær tjenestehund
   

 

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Olli (kragehannen)

Eier:

Ingar Oliversen

Bruks og gjeting

340g 592g 870g 1275g 1930g 2650g 3630g 4430g 5100g  

6/12-10  Olli er blitt en veldig stødig hund på alle måter nå 5 år gammel, han ble i år Nr 2 på Nordisk mesterskap i Spor som gikk i Danmark., etter å ha vært den klart beste sporhunden begge dager. På NM ble det en 3. plass i spor, men med feilmelding på runderingen, ble det ingen bra plassering der.

Olli har nå fungert som godkjent militær tjenestehund i 1,5 år, og har gjort en hederlig innsats for landet så langt.

Olli er blitt for vid på gjetingen, når jeg sender ham på hent går han ikke bare vidt rundt men han går veldig langsomt ut og er for fokusert på sauene, det er igrunnen synd, for han er blitt veldig god på drining og jobber veldig fokusert og fint med sauen, så han er ikke med på prøver lenger  men blir brukt hjemme og ved sankebehov, og det fungerer han veldig bra til.

15/10-07 Olli er blitt helt bra etter senebetennelsen, og har deltatt på B rundering med en flott 2. plass og opprykk til A, han hadde 10 på rundeingen og feltet (null på fremadsendingen).  Ingar har også vært på den militære mentaltesten, denne må bestås før han får begynne å trene hunden opp til militær tjenestehund, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde noen tro på at det skulle gå med en Border Collie, men Olli er en veldig mentalt stabil hund, og bestod testen med glans. Det eneste di ikke fikk frem på testen var forsvar, og det var igrunnen bra, ellers ville han vært en veldig utypisk Border Collie.

Jeg har nærmest lagt gjetingen på hylla med Olli, han har en veldig smygende stil, og vi er redd dette er grunnen til betennelsen han fikk i skulderen, han får være med en gang i blandt, men ikke lenge av gangen.

13/8-07 Olli har vært sykemeldt, han fikk senebetennelse i skulderen/nakken.  Så Ingar har ikke fått startet, ei heller trent med han på lenge, han er nå under opptrening etter å ha vært holdt i ro så lenge, og alt ser ut til å nå vært i orden.  Ingar har planer om å starte med han i B rundering i høstes  og A spor.

23/4-07  Nå litt etter at han er fyllt 2 år er Olli oppe i klasse A i spor(1. plass ble det også denne gangen, av de 5 stevnene har han startet i er 4 stk.1.plasser og en brutt(sau i sporet). Det er nok ikke lenge før han er i A også i rundering, så Ingar er veldig fornøyd med fremgangen til Olli.

9/4-07 Ingar trener spor og rundering med Olli, og det går veldig bra.  Olli ble i vinter påkjørt av en trailer,han var ute på frierføtter over 4 km hjemmefra,så nå er han kastrert (han hadde bare en sten nede,og er operert i skulderen, så det var jo aldrig aktuellt med avl på han uansett). Jeg trener gjeting med han,og han er en veldig rolig og lettstyrt hund, kan være noe  vid.  Han vinkler veldig bra på driv og lystrer fløyten på lang avstand.  Det jeg sliter med er  farten på utsendingene, han fokuserer for mye på sauene,selv om det er på bedringens vei.

Olli har blitt igjen hos oss, Ingar skal trene han i spor og rundering, og jeg (Monica) skal trene gjeting.  Jeg vil gjerne beholde en valp fra alle kull jeg har, for å se hva det er jeg har laget, og så er det så mye bedre i forhold til å holde kontakt med de som kjøper valp hos meg.  Olli fikk bruskløsning i skulderen, og ble operert når han var 5 mnd. Han er nå blitt helt  fin, og det er svært liten sansynelighet for at han vil merke noe til dette senere.  Olli er naturlig vid på gjetingen, han er veldig til å skjerme.  Han kan også som Lykke ha en tendens til å være nesten for vid.  Han er veldig opptatt av de andre hundene, og gjeter disse når vi går tur, særlig Pippi.

Ingar har ikke trent så veldig mye med Olli, delvis pga. operasjonen.  Men han går spor som er 3-400m og oppmot 1 time gammelt med godbiter, men han har ambisjoner om å rekke å bli klar til vårens D-stevner.....

Og det ble han, han starte 27 Mai, og det gikk veldig flott,med Opprykk, førsteplass og en flott poengsum. (10 på spor).  Og i tilegg har han nå startet i gjeting i sverige med GK Vallhund begge gangene, han gikk så flott at det var ei som viste interesse for å bruke han i avl, men med en sten og bruskløsning i skulder er det jo uaktuellt.  Men morr å få skryt er det.

Vi hadde 6sauer på rømmen, og Olli gjorde en virkelig flott jobb når vi drev disse igjennom skogen og hjem, ca 3km....

 

 

      Tunevannets Kelly               

Reg. nr: 04751/05

Eier:

Monica Tegler

Kristian Kalasten(forvert)

 

Øyenlyst UA (7 uker)
HD fri A, AA fri
Mentaltestet med 1 på skudd (Link til MH-test)
Gk Gjeterhund ( 14  mnd med 89p og 1. plass),(64poeng i klasse 2, LP)

 

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Kelly (prikken)

Eier:

Kristian Kallasten

Fortispe, Sauebonde

350g 595g 870g 1280g 1895g 2610g 3360g 4130g 4705g  

7/12-10 Kelly ble parret med Bobby Dalziels Joe ISDS272330 for 3 uker siden. Her er beskrivelsen av Joe funnet på Linn Thoruds side,  "Bobby Dalziel sin Supreme vinner Joe ISDS272330! Joe vant Supreme bare to år gammel i 2006. Han vant også Scottish National i 2009. Han har i tillegg vunnet 70 Open trials og blitt blant de seks beste i 60 andre konkurranser i Storbritannia og Europa. Han beskrives som en meget stilfull hund, med gode utganger, er veldig behersket og har god dyrehåndtering. " Han ser ut til å gi sine gode egenskaper videre til sine avkom, i sverige er han brukt endel, og har til tross for mange unge avkomm 25% godkjente på vallhundprov og bra HD statistikk. På Nursery finals jeg deltok med Izi på hadde han blandt sveriges unghunder hele 4 avkomm, og de gikk alle veldig fint med sauen, bra vinklinger.
Kelly er veldig sosial og grei hund i alle sammenhenger, selv om hun nok er noe rastløs av seg, hun forsvant på egenhånd sist gang vi passet henne for Kristian, og det ble ikke billig når Falken plukker opp en hund. Jeg har planer om å beholde ei tispe fra kullet selv, og gleder meg allerede.

15/10-07 Jeg startet med Kelly på landsprøven som gikk i Oppland (Tira var fortsatt sykemeldt etter å ha fjernet syste) for 14. dager siden, hun hadde fine utsendinger begge dager, meg da sauene var veldig trege på løsingen først på dagen lørdag, misstet jeg for mye poeng, og fikk ikke fullføre løpet etter å ha mistet 15 poeng på utgang, løsing og inndreiv. Hun lystrer meg fint på inndreiv begge dager, andre dagen fikk vi fullføre,(sauene løstes litt lettere da), vi kom oss igjennom alle portene og trakten, men det var nok alt for langt driv for henne ennå, men vi er på god vei. Hun fikk 46 plass av 85 startende.

04751/05 BC KELLY Tegler, Monica--1708 Sarpsborg 18 9 22 1 14 07:30 64

22/9-07 Deltatt på Fylkesmesterskapet for Bohuslen-Dal vallhundklubb. Kelly har aldri vært med på gjeting av ku, men hvorfor ikke prøve seg tenkte jeg, og det gikk riktig så bra synes jeg. Pippi skjønte ikke bæra nemmelig, og tittet mellom beina på kuene etter sauer, men Kelly fattet ganske raskt at det var Kuene som skulle hentes, poengene ble ikke de helt store, men det var ganske så moro å klare å navigere disse kjempedyrene rundt banen og inn i kve.

13/8-07 Har nok ikke fått trent så mye som ønsket, jeg gikk et 5-dagers kurs hos Egil Syversbråten med henne, og kun går riktig fint, men om hun synes ting kommer ut av kontroll har hun lett for å "ruse" inn i sauene, men det er sjelden hun biter lenger.  Hun har alltid vært veldig sterk og uredd sauene, men i våres har jeg sett at hun har trukket seg om søyene har gått mot henne og stampet med bena (mulig hun har vært å gjetet på egenhånd og fått bank...) Jeg startet henne i Enebakk forrige helg, jeg hadde planer om å gå klasse 2 med henne, men det ble kun klasse 1 og 3 på Enebakk, så jeg gikk en gang i klasse 3 med henne. Her var det svært langt fradriv, så jeg tok brudd og gikk ca 50 meter nermere og fullførte uten deling, hun gikk i grunnen veldig bra og ikke noe rusing.  Senere gikk jeg klasse 1 med henne men stod ved utsetterpålen og drev sauene igjennom hele banen, og hun fikk 80 poeng (mistet selvfølgelig 10 poene som er for etterdriv), så dette var veldig bra.  Hun var i forbindelse med kurset med familien på biltur til Nordland, og hun er en svært trygg og vennlig hund mot andre hunder og folk.

9/4-07  Har ikke fått trent så mye som jeg ville med Kelly,dette pga at hun jo ikke bor hos meg, og Kristian ville ikke jeg skulle trene for mye på sauene hos ham.. får se om jeg får tid til å jobbe mere med henne utover våren. Hun vinkler fint og går rolig om jeg snakker til henne jevnlig, hun har ellers en tendens til å trekkes mot sauene. Hun går veldig fine utsendinger, og jeg har startet så smått med deling.

13/11-06 Kelly kom som nr. 3 av 9 i klasse 2 med 74p/60p (snitt 67p), det var to dommere, Cato Smørgra og Allister Little.  Vi har vært med på kurs i helgen med Allister Little, så nå skal vi jobbe med flankene vår.  Så får vi se hvor gode vi blir til våren....Det er lenge til det:( 

25/8-06 Kelly  har fått Godkjent Gjeterhundprøve, Kelly gikk til 89p klasse 1 på Hovet og vant klassen. Hun gikk veldig fint og Jon Sand var veldig begeistret for henne.

Kelly er fortispen min som Kristian (bonden min, som jeg kaller han. Det er på hans sauer jeg trener gjeting). Kelly har vært en veldig selvstendig tispe, noe hun tildels fortsatt er og går på tur på egenhånd til nabo, og har blitt hentet i boligstrøket ute på tur på egenhånd.  Kelly var ikke interessert i sau de første gangene jeg hadde hanne med, men plutselig hadde hun oppdaget at sau er kult... Hadde henne med løs(med 4m line etter seg) de første gangene, og hun hadde en utrolig styrke synes jeg, hun ringet sauene, men var ikke så opptatt av hvor jeg var, men fikk suene opp mot gjerdet og stod å stirret på dem så lenge de stod i ro. Hun hadde en periode hvor hun var alt for het, og hang i siden på sauene rett som det var, men litt trening i en liten trang innhegning gav veldig gode resultater, og nå er det sjeldent dette forekommer).  Nå er hun 9 mnd, og går fine utsendinger (passe vid) hun kan innimellom buse i bakkant, men som oftest lystrer hun ligg i bakkant(40-50m hent).  Hun går fimt rett mot sauene på driv, og kan drive dem korte strekker mens jeg følger med på siden.  Hun er ellers en veldig kjælen hund, og elsker å ligge på fanget når jeg ser på TV om kvelde..  (Jeg har henne innimellom på overnattingsbesøk).  Hun minner meg veldig om Tira, og jeg har i grunnen falt veldig for henne, så jeg er oppe og trener henne 1-2 ganger i uken.

Kelly går nå 14 mnd veldig bra på gjetingen, jeg har startet henne nå 2 ganger i Sverige, den ene gangen gikk hun for tett på bak sauene på hentet (100m), så sauene satt i gang så raskt at de var nede ved gjerdet (bak meg) før hun fikk stanset dem.  Den andre gangen gikk hun fint på utsendingen (150m),men etter at vi hadde "føset" sauene igjennom 2 porter fikk hun en "ruserunde", og da er det rett av banen i Sverige..  Men vi skal prøve oss igjen snart.

 

                Tunevannets  Beyla                 

Reg. nr: 04750/05

Eier:

Bjørn og Torunn Osen

 

Øyenlyst UA (7 uker)
HD fri A, AA fri
Godkjent gjeterhund
   

 

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

 

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Beyla (J'en)

Eier:

Bjørn og Torunn Osen

Sauebonde

290g 581g 905g 1210g 1720g 2415g 3175g 3790g 4500g  

7/12-10 Beyla har hatt 2 valpekull, les mer om henne på Torunns hjemmeside.

13/8-07 Beyla trives og vokser med oppgavene på gården.  Hun henter nå sauer som har stukket til skogen greit selv om de setter seg opp mot henne (kan gå noe fort).  Jeg hadde henne 2 dager til trening og tok gjeterhundprøve på henne i Buskerud den 8. Juni med 59 poeng og 5. plass av 13 startende (det var 5 stk som måtte bryte).  Det gikk fort, men hun lystret i alle fall innimellom....  Hun er veldig het på gjetingen blitt,og må holdes tilbake, det er viktig å være konsekvent med henne (tror Bjørn har noe problemer med dette, hun er jo så søt...)  Torunn og Bjørn er i alle fall veldig fornøyde, det er alltid hyggelig å høre.

26/5-07 Jeg hadde Beyla hos meg 2 uker før Torunn fikk overta henne og trente dagelig gjeting, hun er veldig lærenem, og takknemlig å jobbe med.  Jeg trente henne den sisse tiden hovedsakelig for å få ned farten, det går litt fort, og så trent jeg henne på sank, gikk med henne løs og oppfordret henne til å stikke i vei og hente sau, og hun blir mer og mer selvsikker.  Nå har hun vært 2 uker hos Torunn og har funnet seg godt til rette, hun er medpå gården når noe skal gjøres, og sover hos Ørjan om natten, noe som begge setter stor pris på. Torunn var spent på hvordan hun og tispen hennes ville komme ut av det med hverandre, men det har gått veldig bra, de leker fint sammen.  Alt i alt tror jeg dette byttet blir veldig bra.  Ønsker Karl Ole lykke til med å finne en hund som han trives med.

9/4-07 Fikk i forrige uke telefon fra Karl-Ole, han får ikke til gjetingen med henne, hun er  alt for opptatt av ham, så jeg har sagt jeg tar henne tilbake når jeg har fått sauer på  jordet hos meg.  Torun og Bjørn i Fredrikstad skal antakelig overta henne, de driver med sau og skal opp i 75 vinterforede sauer,og har funnet ut at de trenger en Border Colli til å hjelpe seg med sauene.

Karl-Ole er sauebonde i Brandbu, og har en Border fra før (Balder), men han trenger to hunder når sanken står for dør, så hun skal bli fulltids sauebonde.  Beyla våknet sent på sau.  Han er veldig fornøyd med at hun er trygg i alle situasjoner da Balder har vært en krevende hund på dette området.

Karl-Ole har hatt problem med at han er for dominerende for Beila, og i kombinasjon med at hun er en forsiktig type, og at hun ikke har vært videre interessert i sauene, har det ikke ordnet seg helt med gjetingen ennå, jeg fikk følgende mail fra han..

" Hei! Har nå prøvd Beyla en del ganger, men hun synes ikke det er veldig morsomt med sau. Jeg holder henne atskilt og det virker som hun har blitt litt mer selvstendig etter en stund nå. Så får vi bare se litt lenger ut på våren om hun ikke snart tenner. Hvis jeg ikke sporer noen fremgang kommer jeg til å sette henne bort en uke eller to hos noen som kan prøve å få henne tent. Gjerne en dame. Kanskje en dame. Kanskje du har lyst???"

Så her er hun nå hos meg og skal være her 2 uker. 

Treningsdagbok:28/5-06 til 8/6-06.

Første øktene søndag 28/5, hadde 10 sauen inne i en ca 20 m i diameteren, hun var veldig iverig og sirkler rundt sauene, men om en kommer på etterskudd vil hun gjerne ha tak i denne, reduserte antallet sauer til 5, og da fikk jeg bedre kontroll over flokken (de holdt seg mere samlet, slik at jeg nådde å bruke stokken mellom henne og sauene og presse henne ut fra sauene.  Det er foreløpig mest jakt inne i bildet, men iveren etter å være hos sauene ser ut til å være veldig sterk.  Jeg vil prøve meg frem med hvor mye trykk jeg kan legge på henne.  Hun lystrer greit ligg kommandoen. 

1/6 Mye har skjedd siden sist jeg skrev, hun begynte etter hvert å kunne gå rundt sauene uten å trekke inn, om jeg stod helt i ro stoppet hun etter hvert opp. Jeg klarte så å snu retningen hun gikk rundt sauene vha stokken som en forlenger av armen.  Nå i dag på torsdag, går hun ut til siden når jeg går inn i rundkveet og ringer dem inn uten å nafse, jeg legger nå bra trykk på henne, hun får ikke gå til sauene så lenge hun har rettning rett mot, hun må vike til siden.  Jeg legger henne endel i bakkant og lar henne drive dem mot meg mens jeg går sakte bakover, bruker rolig som kommando i en lav mørk stemme. Jeg bruker igjen staven til  å holde henne rett bak sauene ved å "stoppe" henne når hun passerer kl 10 og 2.  Foreløpig går hun oftest videre og rundt når hun er på vei høyre, venstre snur hun retning greit på.  Jeg trener hele tiden på at alt skal foregå rolig og med lavt stemmeleie, men nå har jeg lagt inn et kraftig NEI når hun en sjelden gang nafser etter sauene, har også slått med staven i bakken et par ganger, men hun er nå så iverig, at hun ikke slutter å jobbe.  Hun ser ut til å selv trekke seg gradevis ut fra sauene, selv om hun fortsatt legger seg på ca 2-3 meters hold fra sauene når jeg står i ro, kun på utsendingene (10-12 m) forlanger jeg at hun går noe lengre ut fra sauene.

I dag har hun for første gang lystret "bade" kommandoen, det er temmelig gjørmete i rundkvee, så etter hver økt har jeg "dyttet" henne forsiktig ut i vannet for at hun skal bli ren, jeg har hver gang sagt "bade" til henne, og jammen gikk hun ikke uti helt på egenhånd, og svømte liten runde før hun kom inn igjen.

2/6  I dag hadde vi sauene ute av innhegningen for første gang, og det gikk riktig bra, hun ringer rundt og er faktisk noe videre ute på jordet, virker som hun merker at hun må holde litt mere avstand der.  Sender henne 10-15 m utsendinger, og det går ikke så aller verst, selv om hun er for trang bak, men det skylles jo også at når sauene ser henne komme drar de mot meg, og da trenger hun jo ikke gå så langt bak.  Det er fortsatt mye lettere å snu henne til å gå mot venstre enn til høyre.. men jeg jobber med det, har begynt å legge inn bort kommando (eller sa jeg ut, ikke sikker på det, men jeg viser med hendene mine (håndflatene ut mot henne) at hun skal ut, og roser om hun trekker seg en tanke bort fra sauene.)

Hun setter veldig pris på ros i arbeidet,  og øynene hennes blir så avslappet og rolige, så jeg går ofte bort til henne og roser og stryker henne, tar henne så med bort noen skritt og sender henne rundt sauene igjen, på den måten blir hun veldig vant til å bli med bort fra sauene, hun vet jo at hun snart får hente dem igjen.

6/6-06  Nå er jeg mektig stolt, i dag har Beyla gått fine utganger på 50-100m, jeg har de siste dagene trent henne ute på det store jordet, jeg brukte først de tamme sauene, og hver gang hun bøyde av inn mot sauene, legger jeg henne.  Så siste økt i går fant jeg ut at jeg trengte "utamme" sauer, og benyttet de som ikke er  blitt temmet så, og hun videt seg en tanke ut, men ikke nok til at vi etter noen sendinger misstet" sauene, de stakk til skogs, jeg uttrykte min missnøye og så gikk vi hjem.

I dag første økten, var det som hun hadde fått en aha opplevelse, og gikk i vid bue rundt sauene.  Jeg sendte henne mange ganger, og hun gikk veldig fint hver gang, ingen rusinger i det hele tatt.  Hun er veldig morro å trene, det er klart at det er tydeligvis den helt rette tiden jeg startet treningen med henne, hun har nok vært litt sen med å bli moden.  I dag har jeg også startet drivtrening med henne, når hun har hentet inn sauene får hun drive de forbi meg og så følger jeg med henne mens hun driver dem foran seg et lite stykke, hun vil helst runde rundt, men siden hun er så lydig på liggen går det greit å stoppe henne.  Det er viktig å veksle på skjerming og driv, litt av hver og så går vi fra sauene og jeg sender henne igjen, hun springer i vei fra sauene med tydelige hint som om hun spør, "får jeg gå nå, får jeg gå nå???"

8/6-06  I dag blir Beyla hentet av Karl Ole, jeg hadde en kort økt med hent og korte driv, hun går veldig fint, er veldig opptatt av hvor jeg er, så drivningen er det veldig viktig å gå sakte frem med, gå med henne og holde seg på høyde med henne slik at hun kan se deg uten at hun må snu hodet, du kan få til veldig lange kryssdriv slik.  Det er viktig å trene videre på utsendingene, og særlig at hun skal holde avstand i bakkant , veldig viktig med sau som står i ro til hunden er kommet i posisjon for løsning, benytt en person gjerne med hund til å holde sauene, når hunden er kommet i posisjon, kan den som holder sauene fjerne seg, og så kan hunden løse sauene rolig og kontrollert. 

Så kom Karl Ole, og vi gikk til treningsjordet, først viste jeg en treningesøkt, med slik jeg vaneligvis trener henne, den første utsendingen var hun noe tight, men på de resterende viste hun hvor god hun er blitt, jeg varierer med hent, driv forbi meg, noen ganger snur hun sauene og driver fra meg, og andre ganger kjører jeg sirkeltrening.  Karl Ole var veldig fornøyd, og spent på om hun ville gå slik for ham også, og etter å ha prøvd seg en liten runde strålte det av øynene hans, dette var moro.  Så nå har han så smått planer om å kunne starte henne i høst, jeg vil følge spent med på hvordan det går med dem, men nå ser fremtiden lysere ut for Beyla som gjeterhund på gården til Karl Ole med 150 vinterforede sauer.

 

                Tunevannets  Lykke              

Reg. nr: 04748/05

Eier:

Jorunn Hovda og Jan Håvard Kingsrud

 

 

Øyenlyst UA (7 uker)
HD fri A, AA fri A
GODKJENT GJETERHUND med 90 poeng i klasse 1.
Opprykk til C i spor
Opprykk til B i rundering
Opprykk til klasse 3 i lydighet
Mentaltestet med 1 på skudd (Link til MH-test)

 

Lykke har egen hjemmeside, trykk her

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Lykke(kragetispa)

Eier:

Jorunn Hovda og Jan Håvard Kingsrød

Bruks og gjeting

330g 630g 975g 1410g 2010g 2730g 3490g 4280g 4880g  

27/10-07 Lykke har kommet seg veldig på gjetingen den sisste tiden, i dag har hun startet på gjeterhundprøve for første gang i Buskerud, og gikk et veldig bra løp, hun endte opp med 90poeng og 2. plass og selvføølgelig GK Gjeterhund.

9/4-07 Jorunn trener jevnlig rundering med Lykke,og dette begynner nå å gi bra resultater, hun har planerom å starte i rundering med henne i våres.  Lykke går veldig bra pålydighet, og komm på 2.plass av ca 20 stk op fikk opprykk til klasse 2.  Lykke har i vinter trent en del gjeting, og går nå ganske så bra, fine utsendinger,flanker bra på sidekommando, hun kan som Olli  være litt for vid, men dette er Jorunn klar over,og legger treningen opp deretter.

8 Månder.

Jorunn er veldig iverig og trener Lykke jevnlig i gjeting, lydighet, spor og rundering.  Lykke er ei flott sosial tispe som elsker folk og andre hunder, hun er naturlig vid på gjetingen (pass opp såhun ikkeblir for vid).  Hun lystrer som regel Jorunns kommandoer, og er allerede igang med korte driv.  Ellers  går det veldig bra med alt for tiden.Lykke har vært inne i en periode i vinter med endel "rusing" på gjetingen nå Jorun trener driv, det ser ut til at det er på bedringens vei nå.

Lykke går fine rette slag på runderingen, har så vidt begynnt med noen tomslag inimellom, og det går greit.  Lykke hart vært noe slakk på lydighetstreningen i det sisste, så Jorunn var veldig nærvøs på hennes første start i spor klassr D, men det gikk over all forventning, med opprykk og en fin poengsum (9,5 på spor).

 

                Tunevannets  Meg               

Reg. nr: 04749/05

Eier:

Trine Frøshaug

 

Øyenlyst UA (7 uker)
HD fri A, AA fri
GODKJENT GJETERHUND
Mentaltestet med 1 på skudd (Link til MH-test)
   
NS LPCh og deltok VM lydighet 2009. Nr 2 NM Lydighet 2010.

 

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem. 

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Meg (stripa)

Eier:

Trine Frøshaug

Gjeting og lydighet

 

 

   
11 mnd (forebyggende potesokker)        

9/4-07  Trine trener en del lydighet (hun er godkjent som lydighets instruktør i Oslo Hundeskole), og dette har gitt veldig bra resultater. Hun vant forrige helg klasse 3 og fikk opprykk til Elite. Trine har ikke fått tid til å trene gjeting i vinter, men siden hun er et slikt talent tror jeg ikke det er noe problem å vente til tiden strekker mere til. Trine har planer fra september å være ett år i USA og jobbe på en heste farm. Så da skal Meg være hos Faren og søsteren hennes.

 

Meg har i helgen nå 5/11-06 tatt gjeterhundprøve, Meg var veldig lydig og gikk flott med fine vinklinger og grei avstand til sauene, Trine gjorde så godt hun kunne til å være helt fersk, og ikke å ha sett en gjererhund prøve etter klasse 1 program.  Sauene var slett ikke av de letteste, og hadde veldig trekk den ene veien (fradrivnings veien).  Trine gikk med og drev sauene, og Meg fikk ikke panikk, selv om sauene stadig prøvde å stikke.  Kjempe flott Trine, og jeg håper dette gav mersmak, og at Trine kommer til å fortsette med gjetingen, for Meg tror jeg kan komme til å gjøre det veldig bra også i klasse 2 og 3.

Trine driver aktivt med lydighet også, og har fått opprykk til klasse 3 med Meg, hun debuterer i klasse 3 i Vikingskipet  om 2 uker.  Lykke til...

 

Her er  Trines beskrivelse av Meg 3 mnd.

"Det går veldig bra med Meg, og jeg er veldig fornøyd med henne. Hun er en veldig trygg og fin hund. Har hatt hun med til byen en del ganger nå, og i helgen var hun med på nkk Drammen. Dette gikk veldig bra. Det hun kan nå er ligg, sitt og innkalling.

Tenkte på å ta hun med på gjterhundtrening om ikke så lenge å se om hun er interessert i sauen. "

 

Siden dette har hun vært på sau flere ganger, og er veldig lovende så langt. Trine koser seg med å trene henne på gjeting.  Flere andre som har sett henne har skryti av hvor fint hun går.

Trine trener lydighet med Meg, og fikk på første stevnet de deltok på 188p og 1. plass med oprykk til klasse 2.

Trine har vært hos meg og trent gjeting, og Meg går fine utsendinger på ca 50m, noe snever bak, Trine må helt tiden jobbe med at det er hun som er sjefen, Meg tar gjerne kontrollen selv på gjetingen.  Hun  har slitt med at hun ikke har lystret ligg komandoen. Det ser ut til at hun  har hatt godt av et avbrekk, for sisst gikk hun veldig fint og kontrollert, og lystret nesten hver gang selv på lengre hent. Vi får se om Trine får trent godt i sommer , så er hun muligens klar til å prøve seg til høsten.

.

                Tunevannets   Viggo                

Reg. nr: 04746/05

Eier:

Monica Bredholdt

 

Øyenlyst UA (7 uker)

HD fri A, AA fri
Mentaltestet med 1 på skudd (Link til MH-test)

GODKJENT GJETERHUND, 72 poeng klasse 1
   

 

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

PADDY (B-valp, hann)

EIER:

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Viggo(krageløs)

Eier:

Monica Bredholt

Bruks, og gjeting

310g 575g 860g 1210g 1870g 2735g 3620g 4420g 5100g  

18/11-07 Nå er ogsåhen Godkjent Gjeterhund, fikk 72 poeng i dag på Akershus sim prøve, det varikke de letteste forholdene, med sauer som trakk veldig til høyre opp mot låven, Han hadde tenkt å krysse, fikk stoppet han og da gikk han greit, vi bommet på inndrivningsporten, fradrivet gikk sværtbra med 18 av 20 poeng, det var dette jeg var forberedt på som den dårligste øvelsen...Etterdriv og kvee gikk svært bra.  Nå er 10 av 11 søsken godkjente. 

13/8-07  Monica her vært og trent endel i ferien, og har fin fremgang, han kan gå veldig fint, flanker fint og lystrer ligg , men innimellom  lukker hen ørene.Han kan gå utsendinger på ~50 meter.  Monica begynner å få dreis på gjetingen, så det ser lyst ut for å ta gjeterhundprøve på han om hun fortsetter å trene jevnlig. Viggo er en stor hund, han er veldig miljøsterk og går veldig bra sammen med de aller fleste hunder (svarer om han blir bøllet med).  Han er med ungene i gata og sparker fotball og er ellers en treivelig gutt.

9/4-07  Viggo var en del hos meg og trente gjeting på forvinteren, og vi fikk stadig fremgang, men siden Monica har fått en til sønn (2 tett på hverandre), strekker ikke tiden til, får se om det etter hvert blir noe trening utover våren.

Slik beskriver Monica Viggo ved 3 mnd alder.

"Tenkte vi skulle sende en liten hilsen fra Moss. Viggo begynner å bli temmelig stor og langbeint. Han hadde begge ørene på vei opp i en periode, men plutselig datt det ene helt ned og nå ser det ut til at det andre er iferd med å følge etter :). Skal kanskje være sånn? Han er fremdeles stort sett ikke redd for noe som helst og det er lite som bekymrer karen. Alltid blid og veldig klar til å være med på det meste. Han er nok litt "mammadalt", men det er vel egentlig ikke så rart, i og med at han stort sett er med meg overalt. Han er kjempeglad i folk og spesielt i barn og er veldig forsiktig med andre hunder.

Søkslysten er det ingenting å si på og han ligger pent som bare det når han finner gjenstanden. Skal se om vi kan få prøvd oss litt på spor fremover, det er greit å ha en samboer som har gjort dette før :) Han lærer mye ganske fort og det meste er gøy!

Jeg har bare ett lite problem (bortsett fra at han er ganske selvstendig og ikke alltid finner det for godt å høre på "mamman" sin :o)), han er veldig glad i å gjete biler! Det har blitt noe bedre i og med at vi går langs ganske trafikkert vei frem og tilbake til jobb, men biler som kommer nærme vil han veldig gjerne springe etter. Er det noe jeg kan gjøre med det???

Du kan hilse gutta og si at han fremdeles elsker fotballer. Han gjeter som bare det og er helt håpløs å ha med i nærheten av en fotballkamp :o) Har for øvrig ikke sett noe til sau enda…"

Viggo har nå gjetet noe, selv om det ikke blir så ofte, han har fine tendenser, jobber noe roligere en de andre i kullet.. Monica skal trene noe hos meg utover våren, så får vi se om fremgangen fortsetter.

 

 

                Tunevannets Terro             

Reg. nr: 04745/05

Eier:

 Øyvind Sjøli

 

Øyenlyst UA (7 uker)
HD fri A,
   
   
   

 

        Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

Valp Nyfødt 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker 8 uker Nye familie

Terro (svarten)

Eier:

Øyvind Sjøli

Sauebonde

310g 556g 815g 1220g 1920g 2490g 3235g 3920g 4630g  

9/4-07 Terro har i vinter hatt skabb,og fikk et sår i munnen som måtte sys etter å ha gått berserk på hundegarden... Det har nå grodd, og han har ikke vært i garden på 2 mnd. Øyvind skal være med på gjeterkurs utover våren. Han har ikke fått trent etter at Terro var hos meg for trening  våren 2006.

Øyvind har tatt over familiegården med sau, og trenger en venn til å hjelpe seg med dem.  han er førstegangs hundeeier, og koser seg med Terro, som er med på jobben og på joggeturer.  Han bor i trysil, og får nå hjelp av bekjente av meg der oppe med gjetetreningen.

Terro har kommet til meg for å få startet han riktig på gjetingen, jeg har nå trent han 2 dager, til å begynne med, virket det som han så på sauene som lekekamerater, han hadde brå utfall mot sauene hvor han trakk seg tilbake igjen, og fant til og med en pinne han så ut til å tilby sauene.  Han sirklet sauene på ca 3 m  avstand, det gikk veldig fort til å begynne med, men når jeg stod inntil et gjerde roet hen seg.  Han er veldig lydig på liggen, og det benyttet jeg med av for å roe alt.  Han går nå etter to dager fint rundt sauene og kommer med dem på 10-12 m, han har sjelden noe utfall mot dem, og halen er kommet helt ned.  Jeg får han tidvis til å holde seg bak sauene når jeg går med dem og kaller han inn , men han sirkler fortsatt, særlig venstre han han lett for å gå forbi og rundt.  Jeg jobber med å holde han mellom 11 og 1 om du ser for deg en klokke hvor du selv er klokken 6 og sauene er midt i klokka.  Jeg benytter alltid en plaststav som forlenger av armen, den viser jeg hvem vei han skal gå, og bruker den til å stoppe han om han går for langt opp på siden av sauene. 

Han var bare hos oss 5 dager, og gikk små buer rundt sauene ute på den store enga, han skjermer sauene mot meg, og lystrer ligg.  Han har så smått begynt å forstå hvor han skal plassere seg for å få sauene dit han vil, men han må trenes jevnlig for å kunne nå målet som er godkjent gjeterhundprøve, så får vi se hvor langt Øyvind klarer å komme, jeg hjelper så gjerne til, men når han bor i Trysil så er det litt lang avstand til å få hjulpet så mye jeg gjerne skulle gjort.