TIRAs FØRSTE KULL FØDT  19/12-01

Far til kullet er MOSS ISDS225797

Keisersnittet

  Dagbok fra valpetiden

  Valpetreff 6 mnd.

  Valpetreff 15 mnd

 

N S BCH  NV(spor)08
Tunevannets Pippi

Reg. nr: 00332/02

Eiere: 

Monica Tegler og Ingar Olivesen

      
HD Fri A, AD Fri
Detltat VM gjeting i Wales 2008
Deltatt i finalen på NM gjeting 2007, 14.plass/100 stk
Nordisk Mester i spor 2005, Norges Mester i spor 2008, Sølv NM spor 2005, 2007og Sølv NM rundering 2006.
Detatt i Nordisk i 3 grener-gjeting, spor og rundering
MH testet med 1 på skudd
 
 

 

Link til resultater vi er stolt av

Link til Treningsloggen til Pippi

Link til Protokoll MH test av Pippi

Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

PIPPI (D-valp, tispe)

 

Fødsel 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker Levering
397 g

 

800 g

1255 g

1820 g

2530 g

3280 g

4320 g

5,0 kg

 

3 mnd. 4 mnd. 13 mnd. 20 mnd. Pippi på Nord Europas høyeste topp Galdhøpiggen, 2469moh Pippi i farta 2009  
 

Pippi ved 5 1/2 år.

Pippi er den allround hunden,hun er Nordisk mester i spor, kom på 2. plass i NM rundering 2006 (med 0 i fremadsending, (-40p)), og kom som nr 14 av 100 kvalifiserte på NM i gjeting 2007.  I tillegg til disse flotte konkurranse prestasjonene, er hun ern ideel hund, du merker aldri at hun er med (lager aldri bråk), oppsøker aldri andre hunder, og kan gå løs i byen og innimellom sauer og andre dyr. 

Ved 8 mnd.  Jeg har beholdt en tispevalp fra kullet med Tira og Moss.  Henne har jeg sagt at jeg skulle bare trene gjeting med, men jeg er allerede i gang med spor og runderings trening. Hun er en freidig unghund med stor interesse for mat, noe jeg vet å benytte.

Pippi er en veldig rolig hund, hun er med overalt, og det går veldig bra, hun slår seg til ro der hun blir stallet opp, om det er på stranden, utenfor en butikk (jeg følger med i vindu) eller det er mens jeg trener gjeting med Tira.

Ellers er hun veldig lett å få kontakt med, og hun hører som regel ved første tilsnakk med bestemt stemme. Hun er ikke spesielt opptatt av andre folk eller hunder.

Så lang er det ingenting som tyder på at hun skal bli skuddberørt, hun kan snu hodet men så fortsetter hun med det hun driver med.

2 år. Hun er røntget for AD og er fri, og  hun er fri for HD (Fri A). hun ble øyenlyst og var helt fin for alt som kan leses ved 2 års alder.

Hun fikk 82 poeng på sin første gjeterhundprøve 13 mnd gammel, med fullt på utsending og løsing, (mistet mest på driv foran, da jeg fulgte med henne, hun var helt i startgropa med drivingstreningen)

Ved 2.5 år er hun i klasse  A i rundering og spor, hun har oppnåss kravet som Norsk Sau og Geitavlslag stiller til Border Collier som vil stilles ut, nemmelig minst 90 poeng (av 100) 2 forskjellige år. Hun har fått sitt første cert i spor, og er kvalifisert til NM i spor.

ved 3,5 år er hun  NORDISK MESTER i SPOR, Hun er også Norsk og Svensk BruksChampion i Spor og Rundeing.

Hun er blitt en stabil gjeterhund som jobber veldig selvstendig på sank etter sau i skogsmark, hun er også veldig lydhør på gjeterprøver og har gått til 89 poeng i klasse 2 og til 89 poeng i klasse 3 gjeterhundprøver.

 

 

 

       Tunevannets Paddy

Reg. nr: 00330/02

Eiere:

 Jorunn Hovda og Jan -Håvard Kingsrud

 

HD: Fri A / AD Fri
Godkjent gjeterhundprøve (80p)
Opprykk til C spor
Opprykk til kl.3 Lydighet
Avlivet 2008 pga OCD

Les protokollen fra Paddys MH-test

Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

PADDY (B-valp, hann)

EIER: Jorunn Hovda

Fødsel 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker Levering
412 g

860 g

1397 g

1950 g

2650 g

3430 g

4350 g

4,8 kg

 

 

4 mnd. 13 mnd. 2 år

 

 

2008 Paddy fikk bruskløsning igjen for noen år siden, og var lenge "hjemmehund", men han ble stadig plaget av OCD, og han fikk vandre til de evige gjetermarker i 2008.

 

20/6-04  Paddy har gått gjeterkurs med Kjell Alvergår, og har virkelig utviklet seg, han kan nå drive rimelig greit, og lystrer ligg. Han er fortsatt treg på utsendingene, virker som han låser seg på hodene, vi skal derfor trene ham på hent på sauer som er på vei fra ham.  Håper å prøve ham til høsten på prøve.

 

Runderingen hans går veldig bra, han går nå greit 200meter løype med mange tomslag. Han går forholdsvis rette slag, og har fin fremdrift, han er ikke så sleikete på figurantene lenger, så vi gjør ikke noe vesen av dette.

 

Jorunn har vært med Paddy på skyttebanen og der går det greit, det er verre når skuddene kommer enkeltvis, da blir han rastløs og vil gjerne til bilen.  Jorunn skal ha ham i bånd og gi ham godbit/ost for hvert skudd, eller ikke gjøre noe vesen, vi håper han da med stunden vil oppfatte skudd som noe som fører til godbit. Men det er en langtekkelig afære, så vi får se om han er klar til å starte til høsten eller ei. 

 

Paddy går veldig fine og konsentrerte spor, og legger seg ved påvising av apportene.  Ellers er han en veldig grei hund som ikke krangler med noen, tispe eller hanner.

 

27/10-03 Jorunn skulle starte C spor med Paddy på Gudbransdalen, men lørdag startet veldig dårlig, han ble veldig oppgiret av alle folk og hundene , det var felles dekk for 40-50 hunder på morgenen, og han ble veldig ut av seg når det attpåtil begynte å skyte, så Jorunn stod over fellesdekken. På sporet gikk det greit til å begynne med, men så kom de på sau i sporet, og da var det slutt....

Paddy trener rundering nesten hver uke, og går nå enkelte blindslag, han er iverig på å finne figurantene, men litt for glad i dem, han vil gjerne slikke litt i fjeset før han tar bringkobelet og løper til Jorunn.  På gjetingen går han utrolig bra innimellom, men så har han ett lite tulbakefall og naffser litt i farta. Han er som Pippi treg på utsendingene, særlig på høyresiden.  Prøvde ham på stor flokk ca 45 stk i helgen, og det var noe nytt, han gikk veldig bra, og la seg uopfordret mange ganger, men han hadde ikke noe fokus på Jorunn, han så kun på hvor sauene skulle og avskjærte fluktruter.

 

6/8-03  Paddy har vært på MH test, og fikk veldig skryt fordi han var så avbalansert og avreagerte så fint, han hadde også syntes de en veldig fin måte å ta kontakt og er så positiv til alt. Det finnes overhode ikke aggresjon i ham, les hele testen under linken lengre opp på siden.

 

6/7-03  Paddy har gått gjeterhundkurs med Hans Erik Sand som instruktør, og det var stor forbedring i løpet av helgen, han går som en drøm i svært lange perioder, vinkler fint ut når han endrer rettning, og smyger seg fint opp bak sauene. Han en flott smygende stil, og Hans Erik synes han var veldig lettlært. Hun kom godt igang med utsendinger, hvor han som sine foreldre og søsken har en naturlig vid bue rundt sauene. Jorunn fikk god instruksjon på hvordan hun skal gå videre med å trene driv ifra, ved å drive i en firkant rundt seg selv, jeg filmet ham , og skal prøve om jeg får lagt ut filmsnutt av ham etterhvert (har enda ikke lært meg hvordan jeg skal gjøre dette med det nye Sony videokameraet mitt)

Paddy runderer nå uten å bruke nesa i bakken, han løper rimelig rett og bra ut, tar fastbittet sitt hos figuranten, men er litt dårlig på å fortsette frem og inn til midtlinjen etter funn, vi jobber videre med dette.

Han har deltatt på lydighetsstevne 30. Mai på Ekeberg og fikk opprykk til klasse 2, Jorunn synes han er noe ukonsentrert. han fikk sammen 174 poeng.

10/4-03  Det har hent mye med Paddy siden sist, gjeterkurset med Trondsen fikk Jorunn igang på rett måte på gjetingen, og siden kurset har han utviklet seg mye og i riktig retning.  Han går nå på løs sau, og vha en liten forhøyning på jordet med noe veggitasjon går han fint rundt sauen uten å dra seg inn mot sauen. Han snur når Jorunn snur, og innimellom vinkler han flott ut når han snur.  Jorunn kan gå fritt med Paddy fra sauene.  Han begynner så smått å forstå bort kommando, og det er sjelden han prøver seg på nafsing.

Han har fått opprykk til C spor, og går for tiden lydighetskurs med Harry. Paddy lar seg lett distrahere på lydigheten, men til tider går han veldig fint og konsentrert.

26/2-03

Paddy begynner virkelig å få opp interessen for figurantene på runderingen, og går fint rett ut der han blir sendt. Han er veldig flink til å bruke nesen og vinden som hjelp til å lokalisere figurantene.   Han er nå røntget foran og bak, og er Fri A for HA og fri for AD. Vi tok også røntgen for å se hvordan det er gått med skulderen som ble operert for en løs bensplint, og det er ingen antydning til forkalkninger.  Paddy bryr seg ikke om skudd, og ligger trygt i felledsekk med skudd. Jorunn skal være med på gjeterhundkurs med Øyvind Trondsen 7-9 Mars så får vi se hvordan dette går, Jorunn trener for tiden kun lydighet ved sauen.

 

27/11-02

Jorunn har vært veldig flink med å trene Paddy på sau, i dag la han seg når han fikk beskjed (i alle fall når han var i balansepunktet). Vi trenet ham i en rundkvee, og han vinklet veldig bra ut. Men det er enda litt som skal til på nærarbeidet, når han kommer nære så vil han gjerne smake litt. Han har en veldig fin smygende kroppsholdning når han gjeter.

21/11-02

Jorunn er kommet godt i gang med Paddy på lydighet, og hun fikk godkjent appellmerke på ham 9.5 mnd.  Han er en veldig sosial valp, men absolutt en valp med alt det medfører. han skal gjerne ha med seg alt som skjer.

Hun har trent endel spor med ham på samme måte som jeg med Pippi, nemmelig godbiter i sporet. Han går derfor veldig nøye tilverks når han går for å få med seg alle godbitene, men han er ikke så interessert i apportene.  Jorunn trener nedligg ved apportene, og dette begynner han nå å forstå.

 

Hun begynte å trene rundering med ham i Oktober, og han er en kløpper på å bruke nesen på overvær, men dessverre er han også en kløpper på spor, vi må derfor være spesielt observant på dette og lage oppgaver slik at han ikke får sporløsning.

 

Jorunn har kjøpt seg 4 sauer  for å trene gjeting, jeg må vel nevne at hun bor på en gård ved Børtevannet i Sarpsborg som hun og Jan-Håvard skal overta, der har de fra før en del kuer, og fine treningsmuligheter med store jorder.  Paddy har hele tiden vært veldig skeptisk til dyrene, og Jorunn har brukt en del tid på å sitte i nærheten og bare ikke gjøre noen ting, og dette har da også hjulpet en del.

Han går (sniker) seg veldig fint i bakkant av sauene, men når han kommer nærme vil han helst smake litt på sauene, så Jorunn må jobbe videre med å få en 100% dekk på ham.

 

 

 

 Tunevannets Prins

Reg. nr: 00329/02

Eier: Magne Gravningen

HD:  Svak grad C  /  AD: Fri

Treningsdagbok for Prins gjeting 17/2-05-

Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

 

PRINS (A-valp , hann)

 

Fødsel 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker Levering
460 g

 

915 g

1455 g

2040 g

2870 g

3900 g

4830 g

5,4 kg

 

6 mnd. 15 mnd. 3 år

 

6/3-05 Prins har fått gjeterhundprøve Godkjent, og det med stil, hele 90 poeng gikk han til, med 20 poeng i utsendingen. Han har fått en veldig utvikling på utsendingstreningene den sisste tiden, håper utviklingen fortsetter , da vil han kunne gå klasse 2 prøve utover høsten, og forhåpentligvis fungere bra i det dagelige arbeidet på gården.

 

17/2-05

Prins er blitt 3 år, og har nå kommet på ferie til oss.  Jeg skal prøve å trene han på gjeting, Magne har kjørt seg noe fast, og sliter med de evinnelige utsendingene.  Prins er blitt en flott stor hanne som erveldig sosial, han er tillitsfull og veldig glad i alle.  Han har nå hilst på alle hundene våre, og det ser ut til å gå greit selv med X og Prins, de erlitt stive når de passerer hverandre, men det har ikke vært noe knurringer eller bråk.  I natt overnattet han inne jeg har satt inn et bur til han som han slo seg bra til ro i, det var ikke en lyd fra han i hele natt.  Selv om han ikke er vant til å være innomhus, har vi ikke hatt noe uhell av noe slag. Han slo seg veldig selvfølgelig til i sofaen vår og elsker å bli kost med. Han var til tider veldig opptatt av TVen, og skakket på hodet...  Jeg har i dag vært på sau med han to ganger, jeg skal prøve å skrive en liten kommentar etter hver treningsøkt...... se link lenger opp på siden, eller trykk her for treningsdagbok.

27/10-03

Prins prøvde seg på gjeterhundprøve, men var ikke klar for dette ennå, Magne sliter med at han er trang på utsendinger. Han går bra i praktisk sankearbeid på gården, hvor han ringer inn og henter sau som de sammen driver foran seg.

1/4-03

Prins er blitt den "bamsen" og skulle nok hett Bamse. Han er en vel tilpasset gutt som liker å gjøre ting sammen med Magne, han skjermer bra på sau, og er i gang med korte utsendinger. Han er fortsatt en sosial, lydig og grei hund i alle sammenhenger og Magne koser seg med ham.

22/10-02

Magne bor i Telemark på Halvordsgård i Notodden med menge sauer, og han skal brukes i det dagelige når Magne skal se til sauene. Magne er også aktiv i Telemark gjeterhundlag, hvor han i 2001 var formann.  Han har jevnlig treninger på sau hjemme hos seg på gården.  

 

Magne var veldig bestemt på å gå sakte frem med Prins, og har det slettes ikke travelt, men han synes han er godt i gang med Prins som er en sosial og veltilpasset rolig hund.

Prins skjermer bra på sau og er lydig.   Så vil vinteren og våren si om han er klar til gjeterhundprøve til høsten.

 

Prins ser ikke ut til å ha fått noe men etter opperasjonen hvor han fikk fjernet en løs bruskbit fra skulderen som hadde forårsaket at han haltet.

 

 

 

 

 Tunevannets Tina

Reg. nr: 00331/02

Eier: Henriette Ansteinsson og

Arne C. Sand

      
GK gjeterhundprøve (99p kasse 1)
HD: FriA
80p  NM i gjeting , 22mnd
15.plass sammenlagt i Norgescup i gjeting 2006
   

Her er tabellen med vekt og bilder som jeg oppdaterte hver uke før valpene ble levert til sine respektive hjem.

 

TINA (C-valp, tispe)

 

Fødsel 1 uke 2 uker 3 uker 4 uker 5 uker 6 uker 7 uker Levering
360 g

 

770 g

1237 g

1850 g

2380 g

3100 g

3930 g

4,6 kg

 

  9 mnd.
 

 

13/8-07  Jeg treffer stadig på Arne Christoffer på gjeterhundprøver, og han starter og gjøre det som regel veldig bra med henne, hun kom i 2006 på 15. plass sammenlagt på Norgesserie cupen.  Tina har også hatt to kull med valper. Foreløpeig har ingen prøve og kun en er røntget med A hofte.  Jeg har suprt Arne om noen av hennes avkom har fått OCD, men det har de ikke.  Arne har selv beholdt en valp fra kullet hennes med Moss, og denne tegner i skrivende stund veldig bra i følge han selv.  En av valpen er havnet hos Roy Eftedals kone, men denne har brukket et ben to ganger, så det blir nok ingen gjeting på henne,hun skal muligens bli trent i lydighet, ellers går hun visst veldig bra spor.

 

20/6-04  Tina ble parret med Jon Sands nye Glen ISDS 250616, han virker som en veldig stødig kar, så det skal bli morro å følge dette kullet. Valpene skal bli født i slutten av Juli.

 

27/10-03  Arne har hatt en flott høstsesong med Tina som virkelig er blitt flink han kvalifiserte seg til deltakelse på NM med henne etter en flott prøve med 300m hent og deling han fikk 92p og på NM gikk de til 80 poeng og det uten å få poeng på delingen. Han hadde akkurat startet trening av deling 2 uker tidliger, og sauen var veldig vanskelig å dele. Tina er en hund som vinner mye på at hun er så lydig. Gleder meg til å se videre utvikling på henne.  det er mulig at Arne skal ha valper på henne neste løpetid, så det blir spennende å se.

 

7/6-03  Tina stillte til start i klasse 1 og gikk til fantastiske 99 poeng og hun var en fryd å se, det var veldig bra sammarbeid mellom Arne og Tina. Skal bli morro å følge henne etterhvert også i klasse 2.

 

22/10-02

Tina bor hos Arne og Henriette på vakre Sand gård i Drammen.  Det var vel fra starten meningen at Tina skulle være Henriettes hund, og at hun skulle trene henne på gjeting, men hun er veldig opptatt med langrenn på høyt nivå, så tiden strekker ikke helt til. Arne har derfor trent henne hittills.

 

Tina fikk den store fremgangen når Jon tok med seg Queen den voksne arbeidshunden til Arne med opp på NM og Arne måtte klare seg med Tina når han skulle se etter sauene, da virkelig våknet hun.  Han trente henne endel utover og bestemte seg for å prøve seg på gjeterhundprøva.

Og han er veldig fornøyd, hun slo like godt til å vant klasse 1 bare 10 mnd gammel med 84 poeng.

Her er resultatlisten.

100/10<>FM 06/10-2002 Akershus Frogner; Dom: Woldstad Leif Tore; Kl 1; Avstand: 110

Reg. Ra Navn Fører Utg. Løs. Inn Driv Driv Kve Tid Sum

00331/02

BC

TINA Ansteinsson, Henriette --3408 Tranby 18 10 20 16 8 12 04:00 84
16680/01 BC TED Finstad, Rolf A --2031 Nannestad 17 9 23 7 8 15 03:00 79
10704/01 BC KANCHE Oulie, Janna --0494 Oslo 17 10 13 9 7 13 04:00 69
10547/99 BC ARITA Gundersen, Turid --1581 Rygge 18 6 11 0 5 11 04:00 51
13158/99 BC TANJA Stokkenes, Elisabeth--2090 Hurdal 5 5 11 0 6 15 04:00 42
04408/99 BC TIRIL Ravnanger, Gunn Torill --0972 Oslo 3 8 13 0 4 11 05:00 39
17457/00 BC ZITA Søderberg, Heidi --1684 Vesterøy 0 0 0 0 0 0 10:00 0

 

Ellers er Tina en lett hund å ha med å gjøre, som Arne sier. hun ber om å få være lydig, hun er sosial og trygg i de fleste situasjoner, hun var for renselig å regne fra hun kom til dem, og går alltid opp i skogen for å gjøre i fra seg hjemme hos dem.